Bluffa som en pokermästare

Bluffandet är en av de mest omtalade delarna i klassisk poker – både på världens casinon och hemma på pokerkvällen. Här bjuder vi dig som hobbyspelar på några insikter och tips som förbättrar din bluffteknik och som kan addera en extra dimension till dina spelkvällar. Och kanske en del skratt.

Känn din motspelare

Det första steget i framgångsrikt bluffande är att förstå dem du spelar mot. Alla har sin egna spelstil; vissa är försiktiga medan andra är mer aggressiva. När du noterar motspelarens beteenden hittar du också de bästa tillfällena att bluffa dem.

Rätt timing är nyckeln

En välplanerad bluff är som ett välavvägt drag i ett schackspel. Ett effektivt tillfälle kan vara när potten är relativt liten och när färre spelare är kvar i handen. Dessutom, om du har skapat en bild av att vara en konservativ spelare, kan en välplacerad bluff vara mer övertygande.

Förstå och utnyttja din position

Din position vid bordet, i förhållande till dealern, ger dig ofta viktig information om dina motspelare. Att agera sist i rundan ger dig till exempel en fördel eftersom du sett hur dina motspelare agerat i handen.

Tänk på kroppsspråket

Man brukar säga att i poker är det inte bara korten som talar. Ditt eget och andras kroppsspråk kan säga mycket om korten man har på hand. Att behålla ett lugnt och självsäkert kroppsspråk är viktigt när du bluffar. Tänk på att hålla dina reaktioner neutrala och undvik att ge bort några “tells”, alltså tecken som kan avslöja din bluff.

Bluffa sparsamt

Bluffa inte bara för sakens skull. Varje bluff bör vara genomtänkt och ha ett tydligt syfte. Fråga dig själv vad du vill uppnå med just den här bluffen. Bluffar du för ofta, kommer dina motspelare snart att genomskåda dig…eller?

En del av spänningen med poker är att ingen hand är den andra lik. Att blanda upp ditt spel med både starka händer och välplacerade bluffar gör dig till en både oförutsägbar motståndare som är svår att möta. Om du använder bluffen effektivt och sparsamt ökar du dina vinstchanser. Hela spelupplevelsen blir också än mer spännande.

 

Skriven av: Jimmy Svärdhagen

Tillbaka till bloggen